Akköprü (Sarayköy)
Denizli Sarayköy yolu üzerinde bulunan bu köprü Büyük Menderes Nehri üzerinde bulunmaktadır. Kitabesi bulunmadığından ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. Yapı üslubundan Osmanlı dönemine ait olduğu anlaşılmaktadır.
Yuvarlak kemerli beş gözlü bir köprü olup kesme taştan yapılmıştır.
Çıtak Köprüsü (Çivril)
Denizli Çivril yolu üzerinde Büyük Menderes Nehri üzerinde yapılmış olan bu köprünün kitabesi günümüze gelememiştir. Bu nedenle de yapım tarihi ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. Yapı üslubundan XVII.yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.
Köprü 62.10 m. uzunluğunda, 3.50 m. de enindedir. Dört gözlü olan köprünün kemerleri oldukça basıktır. Yapımında düzgün kesme taş kullanılmıştır. Tampon duvarları kireç harçlı, moloz taşla örülmüştür. Köprünün selyaranları yıpranmış ve yıkılmıştır. Ayrıca korkuluklarından da günümüze herhangi bir iz gelmemiştir.
Kabaklar Köprüsü (Buldan)
Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan bu köprüyü Buldan’ın yerli halkından Kabaklar ailesi tarafından XIX.yüzyılın ikinci yarısında yaptırmıştır. Bu aileden Kabak Hörü Ermiş isimli bir kadın tarafından 1958 yılında onarılmıştır.
Kabaklar Köprüsü 3 gözlü olarak yapılmış olup, ortadaki yüksek, yanlardakiler daha alçaktır. Köprünün tampon duvarları moloz taşla yapılmış, üst bölümlerinde de kesme taş kullanılmıştır.
Temurtaş Köprüsü (Menderes Köprüsü, Demirtaş Köprüsü) (Merkez)
Denizli ili içerisinde Tekke Köyü yakınında, Çan-Buldan yolu üzerinde bulunan bu köprüyü Yıldırım Beyazıt’ın komutanlarından Timurtaş Paşa yaptırmıştır. Timur’un Denizli’den İzmir’e gidişinde de bu köprüden geçtiği söylenmektedir.
Köprü Çürük Su’nun (Lykos) Menderes Nehri’ne döküldüğü yerde yapılmış olup, 50 m. uzunluğundadır. Yapımında kesme taş kullanılmıştır.