05.09.2009 tarihinde bir acente tarafından dolandırıldığımızdan 14.09.2009 tarihinde Avukat .... Bey’in bürosuna danışmak için gittik. Burada ..... Bey’e derdimizi anlattık. Bizim haklı olduğumuzu 10.000 TL Eşim 10.000 TL benim adıma tazminat alacağını buna karşılık hemen vekalet verilerek işlemlere derhal başlanılması gerektiğini ve 2.750 TL de avukatlık ücreti istediğini söyledi. Bizim Dolandırıcılık olayımızın 1.050 TL olduğunu ve bu kadar avukatlık ücretini veremeyeceğimizi zaten acente tarafından mağdur olduğumuzu belirttik. Kendisi de “siz biz dava etmesek bunlar çığ gibi büyür siz mahkemeye güvenin. Para önemli değil zaten tanıdıksınız” dedi. Bunun üzerine zaten çok mağdur olduğumuzu ancak 1 hafta içinde 1000 tl verebileceğimizi dava sonuna doğru da kalanı ödeyebileceğimizi söyledik ve anlaşarak ayrıldık. Fakat 17.09.2009 tarihinde bize telgraf çekerek 2 gün içinde parayı ödememizi aksi takdirde yasal yollardan alacağını iletti. Bunun üzerine kendisini arayarak bunun ne olduğunu sorduğumuzda “önemi yok ben büro dışındayken çekilmiş” dedi. Bunun üzerine şüphelenerek birkaç avukata danıştık. Böyle davalarda alacağımızı ve buna ek olarak ancak ufak bir manevi tazminat alabileceğimizi, bunun 2.750 TL avukat ücretini karşılamayacağını zaten ücretin çok yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca .... Bey bizden hiçbir delil istemeden ben hallederim yaklaşımı ile sadece bizim verdiğimiz iki belgeyi alarak alacağı parayı konuşmuştur. Bizde Dolandırılmanın verdiği şaşkınlık içerisinde hiç bilmediğimiz bu konularda soruşturma yapamadık. Diğer avukatlar ise delillere bakıp cevap verdiler.23.09.2009 tarihinde.... Bey’i aradığımızda hemen parayı getirmemizi elinde sözleşme olduğunu aksi takdirde icra ya vereceğini söyledi. Zaten dolandırılmanın verdiği şok ve acı ile tutunduğumuz avukat tarafından dava açılmadığı, hiçbir işlem yapılmadığı halde bir daha dolandırılmış bulunmaktayız. Hukuk sürecine ilk defa başvurduğumuz halde almadığımız bir hizmet karşılığı icraya verilmek bizi derinden yaraladı.
Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Baroya şikayet etsem bile sadece kınama alacağını ve 3-4 aydan önce hiçbir sonuç çıkmayacağını sitede yazanlardan okudum.Bana yol gösterebilecek hukukçu arkadaşlar olursa çok sevinirim